Semasa

'Ada Orang Khianat Kereta Bila Berhenti Dekat RnR' - Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Hampir Ditipu Individu Tak Guna


Pada waktu ini, mungkin ramai yang sudah bersiap untuk pulang ke kampung berhari raya. Segala kelengkapan sudah pun siap. Namun, segelintir individu menjadikan keadaan ini dengan mengambil kesempatan untuk menipu duit orang. 

Kisah yang dikongsikan oleh Haris Said ini adalah supaya kita lebih berhati-hati ketika pulang ke kampung. Ada saja orang yang cuba ambil kesempatan malah sanggup melakukan perbuatan yang dianggap keji. 

PERINGATAN!!! BACA DAN VIRALKAN!!

Peringatan utk semua yg balik kampung. Kejadian berlaku pada pukul 11.00pm 20/06/2017. Tadi aku dgn family nk balik Taiping(balik raya) singgah rnr sg buloh (jejantas) makan kfc.

Lepas makan nk gerak xsmpai 1km bergerak temperature keta naik mencanak. Aku berhenti tepi jalan xsmpai 5 minit ada india smpai terus ketuk tingkap tanya.

"kereta rosak ka?" (Konon niat nak tolong). Aku malas nak layan sebab dah agak ni geng tow truck, aku cuma cakap "tarak rosak, mau tunggu kawan la". Sebenarnya aku dah call plus utk tow kereta aku .... jadi aku tolak offer india ni.

Lepas tow truck insurance bawa smpai workshop. Foreman check penutup tanki air radiator bahagian bawah ada org bukak. Hati-hati geng, penutup bawah ni tak perlu nak buka bonet depan kereta.


Jadi kerja2 manusia xberguna ni akan bawak kereta kita ke workshop dia utk cas mahal2 sebab diorg tau kita akan bayar sbb nk pakai raya. Benda ni baru berlaku tadi tp nasib dah settle.

Peringatan utk semua kawan2 yg nak balik raya..... kalau singgah mana2 rnr tolong sorang stay kat kereta atau lebih baik jgn berhenti. Amik rehat yg cukup di rumah lepas tu gerak slow2.

Beli siap2 air makanan atau sbgnya letak dlm kereta. Nk buang hajat atau sbgnya check sblm gerak walaupun sorang ada di kereta. Kena sakit kepala. Target penjenayah ini adalah org yg berkeluarga. Tolong viral kepada semua supaya berhati-hati.

#mmgsteady



Sumber : kaki share

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.