Semasa

"Geli Tengok Ko Bagi Tips Hamil, Harap Gugur.." - Pendedahan Perangai Kawan Paling Tak Guna

"Geli Tengok Ko Bagi Tips Hamil, Semoga Gugur.." - Pendedahan Perangai Kawan Paling Tak Guna



Ini satu kes kisah benar yang berlaku ke atas seorang wanita yang abru mengandung.

Seorang wanita bernama Imah terlah berkongsi perangai rakannya yang dengki dan sanggup melakukan perkara terkutuk.

Rakan kepada Imah itu berkata ayat yang tidak elok dengan menyatakan kemungkinan tidak lama lagi Imah akan keguguran.

Ini antara kara-kata rakan Imah itu:

"Baru je mengandung cakap riak..esok lusa gugur la tu

"Aku geli tengok kau bagi tips hamil, sumpah geli.

"Harap kau gugur esok lusa, tak pun anak mati..haha







Memang satu kenyataan yang amat melampau dan kurang ajar.

Ini respon balas dari Imah di laman Facebook:


"Hidup lg manusia mcm ni... Patut la die bahagia... laki bini perangai sama... 

"Ima xtau siapa suami die.. tp kalau die bace, harap die mampu didik isteri dia supaya x bermulut celupar.. 

"Kalau Gugur pun esok lusa itu urusan allah. Allah dah tulis rezeki ima stakat tu... ima terima dgn hati y terbuka.. rezeki allah luas. 

"Apa yg nak disedihkan, xda hari ni. Esok lusa ada lg... Sbb manusia mcm ni la ima buang kawan2 dan bkawan dgn burung2 dekat dapur... hati senang, xda da dengki2... xda masalah.. xbuat ima sedih... 

"Hurm baby x salah la... sampainya hati dia.

Kisah ini mendapat perhatian di laman media sosial dengan lebih 10 ribu share.

rata-rata mengecam tindakan rakan Imah itu yang amatlah kurang ajar.

Sumber : berita memey

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.