Semasa

Lelaki Ini Tidak Sangka Jodoh Ada Disebelah Sejak Tahun 1999 Lagi


Orang kata kalau dah jodoh tak kemana. Bagi pasangan Sith Ismail dan isteri Siti Latifah Yunos tidak menyangka pernah mengambil gambar bersama ketika masing-masing masih berusia 9 dan 11 tahun. 

Pasangan tersebut hanya mengetahui mengenai gambar berkenaan beberapa minggu selepas mereka berkahwin. Gambar tersebut diambil secara spontan bersama sepupu dan beberapa rakan mereka selepas majlis marhaban di rumah rakannya di Batu Pahat, Johor

“Tak sangka insan yang bergambar dengan saya 18 tahun lalu itu adalah 'tulang rusuk' dan jodoh saya. Lebih manis kenangan terindah itu diambil ketika Aidilfitri,” 

“Ketika itu isteri tergerak hati untuk keluarkan semua simpanan gambar-gambar lama saya. Namun sebaik melihat gambar kami berdua itu, dia ketawa dan bertanya adakah saya kenal budak perempuan di dalam gambar tersebut"

Menurut Sith lagi, setiap kali perayaan hari raya dia akan teringat peristiwa manis itu kerana tidak menyangka kanak-kanak perempuan itu adalah isterinya sekarang. Betul orang kata jodoh sebenarnya ada di depan mata tapi dalam kes ini jodoh betul-betul ada di sebelah. - www.kakishare.my


Sumber : kaki share

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.