Semasa

Polis Lancarkan Operasi Untuk Selamatkan Budak Tiga Tahun Diberi Dadah


Sebuah video yang memaparkan seorang kanak-kanak berusia dalam lingkungan tiga tahun sedang memegang batang paip dadah disyaki jenis syabu menjadi viral di media sosial. 

Nenek kepada kepada kanak-kanak tersebut terkejut apabila melihat beberapa video memaparkan cucu lelakinya itu yang diberi dadah oleh teman lelaki bekas menantunya selepas ditunjukkan oleh seorang lagi cucunya. 

Mengikut laporan Harian Metro, kanak-kanak tersebut diberikan dadah oleh seorang lelaki dalam keadaan tidak berbaju, khayal dan tidak bermaya. 

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah, Senior Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid kanak-kanak tersebut tinggal bersama ibu kandung dan teman lelaki ibunya. Nenek kanak-kanak itu bimbang mengenai keselamatan cucunya selepas video berkenaan viral di media sosial. 

"Anak pengadu bercerai dengan ibu mangsa pada 2016 selepas menantunya ditangkap bersama suspek.

"Ibu mangsa pernah bercinta dengan suspek sebelum berkahwin dengan anak pengadu," katanya lagi. 

Pihak polis sedang menyiasat kesahihan video berkenaan sama ada kejadian tersebut benar-benar berlaku. Nenek tersebut ingin menuntut kembali hak penjagaan kerana merasakan cucunya itu diabaikan. Suspek juga telah dikenal pasti dan tindakan menangkap dan menyelamatkan mangsa sedang dijalankan. - www.kakishare.my


Sumber : kaki share

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.