Semasa

Air Mani Yang Melekat Pada Badan Bayi Semasa Dilahirkan Adalah Mitos ? Lelaki Ini Kongsi Info Sebenarnya !Menanti kelahiran seorang ahli baru dalam keluarga sudah pasti detik paling yang tidak sabar ditunggu . Pelbagai persiapan dibuat untuk menyambut orang baru . Namun sudahkan kita bersedia dan belajar tentang cara semasa dan selepas melahirkan anak ?

 Lelaki ini tampil dedahkan info sebenarnya yang selama ini dikatakan mitos dalam hubungan intim suami isteri .

Muhammad Ahmad menjelaskan bahawa orang zaman dahulu menganggap cecair putih macam cheese yang melekat pada badan bayi selepas dilahirkan adalah air mani itu mitos semata . Sebab itulah suami dilarang menyetubuhi isteri pada minggu-minggu akhir untuk kelahiran anak !!


Beliau menerangkan bahawa cecair iaitu vernix itu sudah mula terbentuk pada badan bayi untuk melindungi seluruh kulit bayi dari jangkitan dan akan meresap secara perlahan-lahan diakhir kehamilan dan selepas kelahiran

Ia juga berfungsi sebagai pelembab kulit bayi selepas kelahiran dan agen atibakteria dan antiviral.

VERNIX CASEOSA

Tambahnya lagi , kebiasaanya cecair vernix itu akan banyak pada bayi yang lahir pra-matang berbanding bayi yang cukup kiraan minggunya .

Krim kuning seakan cheese itu bukanlah air mani seperti yang diwar-warkan. Ia adalah VERNIX CASEOSA dan ia wujud ketika di alam rahim lagi. 

Jadi , jangan biarkan diri anda dibelengu mitos yang tidak benar yang sengaja diadakan . Belai dan sayangi isteri korang sebelum kena pantang 100 hari beb ! hahaha


www.kakishare.my

Sumber : kaki share

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.