Semasa

'Budak Lelaki 7 Tahun Rogol Kanak-Kanak Perempuan 6 Tahun Ketika Di Rumah Pengasuh'Gejala sosial begini semakin menakutkan . Bukan sahaja dalam kalangan orang dewasa , kanak-kanak yang baru sahaja memasuki alam persekolah darjah satu tidak terlepas dari terjebak dengan gejala tidak sihat .

Sukar untuk dipercayai apa yang berlaku tetapi itulah hakikatnya apabila seorang kanak-kanak tadika berusia 6 tahun mendakwa dirogol oleh seorang murid lelaki tahun 1 .

Kejadian berlaku pada malam 19 Julai yang lalu apabila kanak-kanak perempuan berkenaan mengadu alat sulitnya berasa sakit selepas pulang dari rumah pengasuh .

Ibu kanak-kanak perempuan kemudian membuat laporan polis pada 20 Julai yang lalu .

Kanak-kanak tersebut tinggal dirumah pengasuh yang terletak berdekatan dengan tadika sehingga ibunya datang ambil selepas pulang dari kerja .

Selepas anaknya mengadu , wanita berkenaan terus melakukan pemeriksaan pada kemaluan anak perempuannya dan mendapati ada kesan kemerah-merahan .

Kanak-kanak itu kemudiannya memberitahu ada seorang budak lelaki yang dipanggil 'abang' telah memasukkan jari ke dalam kemaluannya ketika ketiadaan orang dewasa di rumah pada waktu itu .Dimana pengasuh ??


Dia turut memberitahu , 'bebird budak lelaki itulah yang menyebabkan kemaluannya sakit ketika itu'


Selepas membuat laporan polis , wanita berkenaan membawa anaknya ke Hospital  untuk membuat pemeriksaan .

Hasil laporan perubatan mendapati terdapat selaput dara baru dan menurut Dr. M. Jegamuruga,


'ia agak mustahil untuk seorang kanak-kanak lelaki berusia 7 tahun untuk mengalami ereksi'


'Hubunga seksual sangat jarang berlaku dalam kalangan kanak-kanak meskipun terdapat kes sebegini tetapi ia adalah faktor dari persekitaran dan cara mereka dibesarkan'

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Melaka , Kamaluddin Hassan berkata ' dia telah mengarahkan pegawai yang ditugaskan untuk menangani perkara itu dengan bijak kerana ia melibatkan dua orang kanak-kanak yang masih belum akil baligh dan tidak tahu apa-apa'

Laporan itu disiasat di bawah Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak 2017

Sumber : The Star

www.kakishare.my

Jom tengok rancangan baru Siakap Keli x Kaki Share iaitu Akak Travel tonton video best ni :Sumber : kaki share

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.