Semasa

'Confirm Ke Mufti Tak Suka Doggy?' Lelaki Cabar JAKIM Ambil Tindakan Kerana Berpeluk Dengan Anjing .Minggu ini nampaknya berita panas dan menjadi perhatian berkaitan agama dimana ramai umat islam seakan mencabar iman masing-masing apabila dikatakan memegang anjing dengan sengaja tanpa sebab yang munasabah mengikut kemudahan yang islam berikan .

Terbaru seorang lelaki bernama Alan Azlan dikatakan dengan sengaja cuba meraih populariti dengan memuatnaik beberapa keping gambar mesra dengan anjing .

Perbuatan itu seperti disengajakan hanya kerana mahu populariti dari masyarakat berdasarkan komen-komen yang dilontarkan kawannya pada posting terbarunya 

Berdasarkan komen  , pemilik facebook Alan Azlan dikatakan dengan sengaja bergambar hanya untuk mendapatkan publisiti murahan . Perbuatan seperti ini harus dibanteras agar tidak menjadi ikutan dan treng semasa .

Dalam hukum islam , membela anjing untuk tujuan keselamatan adalah dibenarkan bukannya sekadar menjadikan sebagai PET untuk dipeluk cium .


Semoga mereka yang turut bersubahat dalam gejala ini kembali bertaubat dengan segera .


www.kakishare.my

Sumber : kaki share

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.