Semasa

Didatangi Lelaki Tua Buta, Apa Dihulurnya Di Tepi Jalan Amat MEMERANJATKAN !!!

Didatangi Lelaki Tua Buta, Apa Dihulurnya Di Tepi Jalan Amat MEMERANJATKAN !!! | Orang kelainan upaya sering dipandang remeh oleh kebanyakkan masyarakat tetapi kehidupan mereka yang ternyata sukar daripada kita, perlu dijadikan pengajaran.

Di Filipina, dalam keadaan kesibukan jalan raya, terdapat juga seorang lelaki tua dan buta yang sanggup menjual majalah kepada para pengguna jalan raya.

Daripada meminta derma daripada ihsan orang ramai, dia sanggup mencari rezeki atas usaha sendiri bagi menampung kehidupannya.

Seorang pengguna media sosial, Sherena Lee, terpegun melihat iltizam yang ditunjukkan oleh lelaki tua ini, Uncle Loke.

Dia menggelar Uncle Loke sebagai pejuang sebenar kerana kesanggupan dia mencari rezeki disebalik memiliki pelbagai kelemahan.

Melalui perkongsian di Facebook, Sherena memuji Uncle Loke yang tidak sekadar meminta derma dan mengharapkan bantuan orang ramai.

Setiap kali kereta berhenti di jalan itu, dengan menggunakan deria yang terhad, dia berjalan perlahan-lahan dan ketuk pintu kereta bagi menjualkan majalah.

Sherena membantu pakcik ini dengan membeli semua majalahnya sehingga habis. Dia teramat gembira dan berterima kasih kerana dapat berehat seharian untuk hari tersebut.

Sherena turut ingin membeli makanan untuk dia tetapi ditolak. Namun, atas belas kasihan dia tetap membeli makanan untuk lelaki tua yang berjiwa besar ini.

Sebenarnya Uncle Loke tersangat lapar tetapi malu untuk menunjukkan perkara itu kepada Sherena. Selepas beredar, dia nampak Uncle Loke makan dengan gembira.

Sikap ini menunjukkan sikap optimistik seseorang dalam berjuang meneruskan kehidupan.

Sepatutnya, kita sebagai manusia normal perlu lebih daripada golongan ini tetapi masih ramai dalam kalangan kita yang malas bekerja dan beri pelbagai alasan.

Kredit : Era Baru

P.S. 1 – Jangan Berani Memiliki Kereta Kalau Tak Tahu 31 Perkara Penting Ini Terutamanya No 23 !!!
P.S. 2 – Banduan Ini Kuat ‘Makan’. Apa Yang Dimakannya Pasti Mengejutkan Anda !!!
P.S. 3 – Kisah Benar Cikgu Diseksa Ketika Koma Sebelum Ke Mekkah..Terkejut Ini Puncanya !!!
P.S. 4 – (VIDEO) Kejadian Aneh Kubah Hijau Masjid NABI MUHAMMAD SAW Bertukar Warna Merah !!!
P.S. 5 – Ayam Ini Masih Boleh Hidup Setahun Lebih Tanpa Kepala, Puncanya Buat Ramai TERPANA !!!

The post Didatangi Lelaki Tua Buta, Apa Dihulurnya Di Tepi Jalan Amat MEMERANJATKAN !!! appeared first on KITA VIRAL.Sumber : kitaviral.com

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.