Semasa

Pelakon Didie Alias Disaman Sebanyak RM400,000..Jom Baca Puncanya

Pelakon Didie Alias Disaman Sebanyak RM400,000Penerbit drama dan filem, Datuk Rafena Ezanee Ramli telah menfailkan saman terhadap pelakon popular, Didie Alias atas dakwaan pelanggaran kontrak dan mengaibkannya menerusi media sosial.

Hakim menetapkan tarikh 14 November yang akan berlangsung selama empat hari ketika kes berkenaan disebut dihadapannya di dalam kamar hakim.

Rafena Ezanee dan Didie Alias kedua-duanya dilihat hadir ke mahkamah bersama peguam masing-masing.

Melalui saman yang difailkan oleh Rafena dan juga syarikat penerbitannya, Dark Wave Pictures Sdn. Bhd. (Dark Wave) pada 21 Mac lalu, kedua-duanya menamakan Didie Alias sebagai defendan.

Kedua-dua plaintif da-lam pernyataan tuntutan saman tersebut menyatakan defendan merupakan penerbit eksekutif bagi satu rancangan travelog Street Food Asian sebanyak 13 episod yang merupakan program terbitan Dark Wave.

Dalam penyataan tuntutan saman itu, pihak dari Rafena telah mendakwa Didie Alias telah menerima RM7,000 untuk melakukan kerja-kerja penerbitan travelog itu.

Namun, Didie Alis dikatakan telah sengaja, cuai dan gagal untuk melaksanakan tanggungjawab tersebut seperti mana termaktub dalam perjanjian yang dimeterai pada 7 Oktober tahun lalu.

Ini telah menyebabkan kedua-dua pihak mengalami kerugian.

Sumber: Kosmo

Sumber : berita memey

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.