Semasa

(FOTO) Sekitar Kemeriahan Majlis Pernikahan Ummi Nazeera Dan Dr Mohd Izzar

(FOTO) Sekitar Kemeriahan Majlis Pernikahan Ummi Nazeera Dan Dr Mohd IzzarUmmi Nazeera disahkan telah selamat bernikah dengan lelaki pilihan keluarganya, Dr. Mohd. Izzar Anwari Dato’ Sri Abdul Khani dalam satu majlis tertutup pada 23 Julai lalu.

Majlis itu pada asalnya mahu dibuat pada awal Ogos namun telah diawalkan.

Ummi berkata, dia mengambil keputusan untuk mempercepatkan majlis itu bagi menghormati permintaan keluarga.

Ini komen Ummi Nazeera:

“Saya mengaku sudah bergelar isteri Izzar sejak 23 Julai lalu kerana menuruti keputusan keluarga agar pernikahan ini diadakan lebih awal daripada tarikh dirancang,”

“Saya kena lebih berhati-hati dalam setiap perkara kerana sekarang hidup berdua bersama suami. Kalau hendak merajuk atau marah, kena berfikir banyak kali disebabkan takut rasa berdosa dengan suami”

“Cuma agak sedih apabila kami terpaksa berpisah selepas setengah hari bernikah kerana Izzar masih lagi bertugas di Sarawak. Yang pasti, saya perasan bahawa suami menjadi lebih romantik selepas berkahwin,


Ummi Nazeera sah diijabkabulkan bersama suaminya dengan sekali lafaz pada jam 10.45 pagi di kediaman adik kepada bapa Ummi, Yang Berbahagia Dato’ Aziz Mat Akhir di Bukit Tunku, Kuala Lumpur.

Hanya 20 tetamu diundang pada majlis pernikahan mereka.

Antara yang hadir di majlis akad nikah itu ialah bonda Sultan Terengganu, Yang Teramat Mulia Tengku Besar Terengganu Sharifah Nong Fatimah Syed Abdullah Al-Saggof, isteri Aziz, Yang Amat Mulia Tengku Dato’ Rahimah Almarhum Sultan Mahmud Al-Mukhtafi Billah Shah, ibu serta abang Ummi, Dato’ Sri Maziah Musa dan Dato’ Ahmad Nazreem Azrul Hidayat, bapa serta ibu Izzar, Dato Sri Abdul Khani Daud dan Datin Sri Nurah Abdul Rahman.

Satu khutbah nikah disampaikan oleh Imam Besar Masjid Wilayah, Dato’ Rashidy Jamil Al-Rashid.

Jumlah mas kahwin telah dirahsiakan dan Ummi Nazeera menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan kepada pihak lelaki.

Ummi memberitahu, dia kini berasa lebih gembira dan tenang selepas memasuki 11 hari mendirikan rumah tangga.

Pasangan baru berkahwin itu merancang untuk berbulan madu di Sabah dan Switzerland tidak lama lagi.

Resepsi persandingan pasangan itu akan diadakan di Hotel Shangri-La pada Sabtu ini dan diikuti di Dewan Bankuet Menara Felda, Persiaran KLCC di sini 12 Ogos ini.
Sumber : berita memey

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.