Semasa

"Jangan Jadi Sampah Dan Pel*cur.." - Ambik Kau Setepek Kena Dengan Que Haidar, Siapa Kena Bambu Tu?

"Jangan Jadi Sampah.." - Que Haidar Akui Rasa TerhinaPelakon hebat Que Haidar telah meluahkan rasa terkilan dengan sikap sesetengah individu di dalam industri seni.

Que ternyata merasa terhina apabila ada sesetengah pihak mengambil mudah dalam menghasilkan sesebuah karya.

Menerusi laman Instagram miliknya, Que Haidar  menegur sikap pelakon baru yang dikatakan tidak begitu serius dalam lakonan.

Que Haidar juga mendedahkan pernah menggunakan wang sendiri untuk perbaiki mutu lakonannya.

Ternyata pelakon ini amat serius dalam kerjanya.

Ini luahan Que Haidar:

"Sikap ambil mudah dan sambil lewa mereka, seolah-olah menghina aktor dari segi lakonan, pemilihan skrip dan pemilihan siapa yang ingin diangkat sebagai pelakon. Saya sangat terasa terhina.

"Saya pernah mengupah acting coach sendiri kerana pihak produksi tidak menyediakan acting coach menggunakan wang payment yang dibayar pada saya dan saya juga pernah membuat persembahan monolog dirumah dan panggil rakan-rakan rapat menonton dan sekaligus bertukar pendapat tentang persembahan tersebut.

"Bagi saya, bila kita on set orang akan pandang kita sebagai pelakon profesional. Jika nak belajar atau bereksperiment dalam class, dalam set kita kena 'JADI'. Tuan director tak ada masa nak ajar kita. Thats how serious I am as an Actor.

"Please shows some respect, terutama pada kerja anda. Jangan jadi sampah dan pel*cur dalam industri ini!," Para follower dilihat bersetuju dengan komen dari Que Haidar ini. Mereka berharap pelakon baru mengambil ikhtibar dari komen Que ini.

Sumber : berita memey

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.