Semasa

Susulan Gambar Viral, Tindakan Keluarga Suspek Bakar Tahfiz Di Balai Polis Buat Ramai TERKEJUT !!!

Susulan Gambar Viral, Tindakan Keluarga Suspek Bakar Tahfiz Di Balai Polis Buat Ramai TERKEJUT !!! | KITA VIRAL – Susulan gambar viral suspek kebakaran pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Jalan Keramat Hujung tersebar Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mengambil keterangan daripada 13 anggotanya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Rusdi Md Isa berkata, keterangan daripada kesemua anggota berkenaan diambil semalam mengikut Seksyen 203A Kanun Keseksaan dan Seksyan 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.

Sementara polis kuala lumpur ketua polis kuala lumpur datuk amar singh ishar terpaksa mempercepat sidang media berhubung tangkapan tujuh suspek yang mendalangi kejadian kebakaran pusat tahfiz berkenan.

Sidang media yang pada awalnya di jadwalkan 11 pagi hari ini terpaksa dipercepat kepada jam 8 semalam susulan penyebar meluas mesej berhubung fakta kes dan gambar suspek yang diklasifikasikan sebagai sulit tersebar di laman media sosial sejak petang semalam.

Susulan itu pihak polis menjalankan siasatan terperinci bagi mencari dalang sebenar kepada pembocoran maklumat sulit berkenan.

Amar singh pada sidang media semalam juga turut meminta kepada ramai supaya berhenti daripada penyebaran gambar suspek dan fakta yang boleh menggangu siasatan.

Mereka yang didapati menyebar maklumat itu boleh di kenakan tindakan tegas mengikut seksyen 203A Kanun keseksaan,katanya.

Kredit : EBerita

The post Susulan Gambar Viral, Tindakan Keluarga Suspek Bakar Tahfiz Di Balai Polis Buat Ramai TERKEJUT !!! appeared first on KITA VIRAL.Sumber : kitaviral.com

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.