Semasa

Zara Zya Dikecam Sampai Dilabel Wanita Jahat, Ini Respon Balas Dari Zarina Zainuddin

Zara Zya Dikecam Sehingga Dilabel Wanita Jahat, Ini Respon Balas Dari Zarina Zainuddin



Pelakon cantik Zara Zya telah dikritik oleh orang ramai setelah mewarnakan rambutnya.

Melalui perkongsian gambar terkininya, Zara Zya tampil dengan gaya rambut baru denagn warna perang.

Namun ada netizen dan follower yang mengecamnya kerana warna rambutnya itu sehingga di label wanita jahat.

Zara Zya terkesan dengan komen sebegitu dan meluahkan perasaannya:

Ini luahan Zara Zya

"Sebab warna rambut, saya di label wanita jahat. Hurmmm kesian pada yg ada masalah fikiran. Saya hanya mampu berhuhuhuhu… bersihkan hati, maafkan manusia lain sebelum tidur. Dan yg penting, awak tiada hak untuk tentukan hidup saya dan hidup manusia lain. Awak tentukan hidup awak sendiri yg belum tentu lurus jalannya. Good night


Luahan perasaan Zara Zya ini dibaca oleh pelakon Zarina Zainuddin yang kemudian memberi respon balas yang menjadi tumpuan ramai.

Zarian telah menempelak mereka yang suka judge orang lain.

Ini respon balas Zarina Zainuddin

"Assalamualaikum
Salam subuh.. Mata hijau pakai contact lens
Rambut perang bila kita warnakan tapi sekarang dah moden ada pewarna rambut yang organic yang halal.. 


Yang tak pakai tudung biarlah itu hidup dorang korang ni suka sangat selak kain orang kenapa? Diri sendiri dulu pun tak baik mana sekarang pun dok main facebook main instagram pegi baca al-quran baca dan fahamkan terjemahan nya sekali baru nak tutup sikit orang dah tegur leher nampak lah dada nampaklah family korang semua okay ke dalam setandan pisang bukan semua buahnya elok.. 

Jaga diri sendiri betulkan solat korang yang konon pakai tudung tapi solat ke laut tu.. Pakai jer tunjuk baik lah dengan masyarakat keluarga sendiri mungkin tak tahu apa yang korang buat tapi Allah nampak hati perut kita.. Nawaitu tu penting bersangka baiklah dia dunia dia kita dunia kita sampai masa nanti dia berubah sendiri

Kalau kita dok kata orang esok lusa Allah balikkan pada kita.. Semua ni kerja Allah tak payahlah jadi ustazah sangat kalau korang pun baru jer nak belajar jadi baik
Kononnya saya nak ajak awak masuk syurga dengan saya..confirm ke awak masuk syurga? Sebab ustaz kata macam tu
Ustaz ustazah sekarang pun makan gaji bayar sekian bayaran dia pegi lah buat ceramah kalau free free kat kampung ada ler.. Imam masjid pun ada elaun
Kita semua tak lepas dari dosa selagi kita bernama manusia belajar bersihkan hati dulu.. Setiap orang diberi dugaan yang berbeza.. 


Sakit pulak hati akak bila Zara Zya kena kutuk sebab rambut dia perang, ce bukak tudung korang tu entah entah warna hijau pun ada, cer cek leher dada anak dara tu entsh entah love bite pun penuh.. Pegilaaa.. 

Dosa kita kita sendiri tanggung bila ada suami suami tanggung dosa suami pulak sapa nak tanggung sendiri mau ingat.. Buat baik berpada pada buat jahat jangan sekali.. Lu jangan banyak sembang haaa nanti ku lempang hapah tak dapat.. Menyibukkkk jer hidup aku pun penuh ujian

Aku terimalah mungkin ini ujian Allah untuk dekatkan aku padaNya.. Redha


Takde sapa yang sempurna dimuka bumi ini.. Kita adalah insan menumpang atas dunia aku dengan caraku yang sederhana.. Be yourself #jagahalsendiri
Last sekali maafkan saya bicara agak kasar
Penatlahh..




Itulah komen panjang lebar dari Zarina Zainuddin.

Sumber : berita memey

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.