Semasa

"Takut Terpesong Akidah" - Kena Hentam Biar Anak Sambut Halloween, Rita Rudaini Mengamuk!



Di negara luar, ketika ini sambutan Halloween sedang di adakan. Antara trademark Halloween ialah memakai kostum 'hantu' atau kostum 'seram'. Di Malaysia ada juga sedikit yang menyambut Halloween.

Baru-baru ini, pelakon popular Rita Rudaini ada memuatnaik foto anaknya menyambut Halloween bersama rakan-rakan.

Anaknya itu memakai pakaian seperti drakula. manakala ada juga beberapa perhiasan Halloween yang dimuatnaik dekorasi patung tengkorak, labah labah, labu dan juga buah oren.

Ini foto anak nya itu menjadi drakula, memang comel habis:


Namun selepas foto itu dimuatnaik, ada netizen yang menghentam Rita Rudaini. Sehinggakan ada yang menggelar Rita Rudaini bodoh.

Rita ternyata berang dengan komen komen itu dan telah memberi respon balas.

Pelakon jelita ini mengatakan banyak akaun fake dibuat semata mata untuk komen di laman IG miliknya.

Ada juga yang membezakannya dengan Awal dan Scha ketika menegur.

Antara nasihat follower:

"Sudah la.. buat malu ja.. ig awal scha lara pun kena tegur tapi depa xdak pulak balas walau satu perkataan sbb dorang tau itu salah.. tapi just nk join ja bukan ats niat apa pun tu sbb depa xberbalas.. Hati2 bila berkata2... takut terpesong akidah.. niat xmenghalalkan cara.. Rita ada ank2.. rita ja harapan ank2 utk di bimbing di jalan benar.. utk sama2 belajar mendalami ilmu agama.. depa masih budak dan rita dah berumur jadi elok la sama2 belajar benda baik.. Lagi satu patung2 tengkorak harap rita xsimpan.. harap di buang atau bagi kat jiran non muslim.. sbb malaikat xmasuk dan senang kena sihir..jadi hati2 la... peringatan.. Lagi satu hidup berjiran dan bermasyarakat bagus... lagi2 buat perkara2 mulia bersama2.. apa yg penting hati2 bila berkata2 jangan terlampau lantang bersuara ✌️

Ini komen balas Rita Rudaini:

"Itu lah...bila kita reply kata kita lantang bersuara...cuba kita tepuk dada n tanya diri sendiri dulu..xperlu lantang masuk umh org...nape perlu beza antara sy dgn awal or scha? Bila awal bls komen psl sesuatu isu korg mengata dia jugak...so skrg mcm ni lah cik kak...kita xpyh sibuk hal org sbb kita pon blum tentu btui ka tidak n kita xberada di tempat org itu utk tuduh dia yg bukan2..kita xtau hati n xble baca hati org...klau rasa nk sgt berceramah agama kt org apa kata buat buat ceramah kt mana2 kita org kt ig ni pon bole join jugak..ye laa kita org ni xpandai bab agama,korg lg hebat...sy ni kan xreti apa pon,jaga ank xreti,smua lah sy xpandai..sy doa kan kalian smua xbodoh mcm sy laa xreti didik anak,xreti nk beza nk simpan ka nk puja ka patung tu...xpaa..yg penting kita tepuk dada tanya diri sendiri sy xperlu n xkisah org nk menilai sy lantang ke,ibu yg teruk xreti ajar ank ke,jahil ke..yg penting ALLAH lebih kenal sy..ALLAH yg bg rezeki kt sy n ank2..sbb sy susah senang ALLAH yg bantu...bukan org2 yg lantang berceramah kt org  slm..

Jom baca komen komen panas dari follower:





Sumber : berita memey

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.