Semasa

Akhirnya.. Uqasha Senrose Bersuara Tentang Gambar Edit Nak Nampak Kurus



Pelakon Uqasha Senrose memang sering terlibat dengan isu isu hangat. Ada sahaja kisah panas tentang dirinya.

Sejak akhir-akhir ini, Uqasha Senrose menjadi sebutan ekoran percintaan dengan pengacara Muzik-Muzik iaitu Hefny Sahad.


Pasangan ini akhirnya akui sedang bercinta setelah mengenal hati budi selama setahun dan akui kini sedang serius bersama.


Kemudiannya, Uqasha Senrose menjadi sebutan kerana bentuk badannya yang dikatakan sudah 'berisi' dan sehingga ada menggelarnya dengan panggilan yang tidak elok di laman media sosial.

Yang terbaru, ekoran teruk dikritik kerana sudah berisi, beberapa hari lepas dengan kisah yang tersebar apabila Uqasha dikatakan telah menyunting atau mengedit salah satu gambar di laman Instagram miliknya hanya untuk kelihatan lebih ramping.


Yang menjadi bahan bualan ialah cara Uqasha Senrose edit gambar itu amat jelas kerana pintu dilatar belakangnya kelihatan bengkok.

Memang teruk Uqasha Senrose kecam lagi. Namun ada juga yang mula menyalahkan orang ramai keran mengecam bentuk bdannya sehingga Uqasha terpaksa mengambil keputusan untuk edit gambar supaya tidak kelihatan berisi.

Akhirnya pelakon jelita ini telah tampil bagi memberi jawapan terhadap segala cemuhan yang diterima.

Akhirnya Uqasha atau nama penuhnya Nik Zaris Uqasha Senrose Nik Sen, mengakui bahawa dia memang ada mengedit gambar berkenaan untuk kelihatan ramping.

Uqasha Senrose berbuat sedemikian kerana dirinya sering dilabel 'gemuk' dan 'berisi' oleh segelintir netizen.


Ini komen Uqasha Senrose tentang hal ini:

"Kita kan ada yang panggil gemuk jadi saya edit sikit je pun untuk bagi nampak ramping.

"Kalau nak diikutkan, gambar sebelum dengan selepas tidaklah banyak beza mana. Bukan nak kurus macam tiang dinding pun

Kemudian ada individu yang menyunting semula gambar berkenaan dengan menunjukkan gambar sebenar Uqasha Senrose.

Ini foto sebelum dan selepas yang menjadi viral:



Ujarnya, dia tidak ambil pusing dan sudah masak dengan perangai netizen terutama haters yang suka sangat mencari kesalahan selebriti dan tidak ambil kisah berhubung perkara berkenaan.


Ini jelas Uqasha lagi:

"Yang buat before dan after tu pun gigih. Macam tiada kerja lain. Apa pun, saya okay sahaja sebab haters gonna hate always. Ada sahaja kesalahan yang akan dicari

Walaupun sering dilanda kontroversi, sebenarnya rezeki Uqasha Senrose kini mencurah-curah.

Uqasha dikatakan sedang sibuk dengan penggambaran telefilem bertajuk Pulangkan Kasihnya selepas tamat penggambaran filem Hantu Kak Limah.

Ini komennya:

"Selepas selesai jalani penggambaran filem Hantu Kak Limah Balik Rumah 2 bersama Dato’ Awie, kini saya sedang sibuk di set drama Pulangkan Kasihnya. Akan datang, Insya-Allah selepas ini saya akan terlibat dalam sebuah filem seram pula,"

Sumber: Media Hiburan / MynewsHub

Sumber : berita memey

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.