Semasa

"Dahlah Tak Kepam, Busuk, Bau Bawang" - Suami Hina Isteri Tak Pandai Jaga Diri Akhirnya Menyesal Tak Sudah


Pada zaman sekarang ini banyak kisah-kisah rumah tangga dikongsi di media sosial terutama kaum wanita yang mengeluh dengan sikap suami mereka yang berubah setelah lama berkahwin. 

Ketika susah isteri yang banyak berkorban namun tidak banyak yang dipinta cuma kesetian dan kejujuran dari seorang lelaki bernama suami. 

Kisah Haida yang dikongsi di ini sedikit sebanyak boleh dijadikan iktibar untuk semua terutamanya pasangan suami isteri muda. 

"Tahun Ni Je Dah Banyak Kali Kantoi"

Tak dinafikan layanan suami terhadap aku cuma endah tak endah atas faktor kesibukan mencari nafkah untuk menampung hidup yang tinggi. Sebab itu aku tak pernah menyalahkan takdir dengan apa yang telah terjadi. 

Orang yang tak lalui apa yang kami lalui mungkin tak faham. Aku dah terbiasa hidup seorang diri sehingga aku mudah mengalah dengan keadaan demi mengenangkan anak yang masih kecil. 

Masuk tahun ini adalah tahun ketiga kami berkahwin. Genap juga 10 kali rumah tangga aku goyah. Aku tak tahu dimana silapnya kerana pada awalnya semuanya indah-indah belaka. 

Namun masuk tahun kedua, telefon suami aku pun dah berpassword sehingga aku sendiri pun tak tahu apakah password telefon suami aku. Namun, tuhan masih nak tunjuk kecurangan suami aku. 


Ketika suami aku tengah mandi, aku cuba 'hack' telefon suami aku dan aku berjaya tengok perbualan antara suami dan seorang wanita. Siap bersayang bagai dan paling menyedihkan suami aku sendiri bercerita buruk mengenai aku di depan wanita lain. 

Hati perempuan mana yang tak sedih dan menangis bila baca perbualan suami dengan wanita lain. Suami aku kata aku ni busuk, kusam, gelap dan macam-macam lagi kata yang menghiris hati ku ini. 

Aku pun ambil gambar perbualan mereka dan tunjuk dekat suami. Memang mengamuk kerana kecurangan dia akhirnya terbongkar juga. Selama 2 tahun dia menipu aku. Setelah dipaksa dia akhirnya mengaku juga pernah terlanjur dengan wanita itu dan selama 2 tahun jugalah dia ber'couple' dengan wanita tersebut. 

"Suami Kata Aku Tak Berseri Lagi" 

Namun aku tetap cuba untuk mempertahankan rumah tangga demi anak aku yang masih kecil. Aku bimbang jika anak aku membesar tanpa kasih sayang bapanya sendiri. 

Tak sangka aku yang sering baca kisah-kisah rumah tangga orang lain beranggapan bahawa aku tak akan jadi seperti itu. Tapi mimpi buruk itu menjadi kenyataan. 

Aku juga terfikir untuk minta cerai tapi setelah dinasihatkan oleh ibu bapa dan kawan-kawan itu mungkin jalan yang telah terakhir. Selagi ada jalan aku akan cuba berusaha untuk menyelamatkan rumah tangga aku. 

Jika suami aku kata aku tak berseri, aku akan cuba berubah untuk memikat suami aku kembali. Nasib baik aku mempunyai rakan baik yang memahami apa yang aku lalui kerana dia pun pernah melalui perkara yang sama. 


Selama ini aku silap kerana setelah berkahwin dan beranak aku tidak menjadi penampilan aku sehingga suami aku tertarik dengan wanita lain. 

Sejak dari itu, aku mengubah penampilan aku, ubah cara pemakaian aku dari 'makcik-makcik bawang' ke lebih bergaya. Malah aku juga mengamalkan minuman khusus untuk wanita seperti aku. 

Setelah konsisten minum Sophie Pure Marine Collagen ini aku perasaan kulit aku makin cerah dan berseri. Dah tak kusam seperti dulu. Kulit aku makin berseri dan akhirnya suami aku pun menyedari perubahan yang berlaku. 

Suami aku menyedari kesalahannya dan walaupun pahit untuk ditelan aku tetap menerima kemaafannya. Kini aku dan suami aku semakin bahagia. Nasihat aku kepada wanita-wanita diluar sana, kalau suami berlaku curang cuba tengok diri sendiri. 

Mungkin salah kita juga kerana tidak menjaga penampilan diri sendiri. Aku sarankan supaya cuba amalkan minum SPMC ni. Kalau nak cuba boleh hubungi hotline SPMC.Sumber : kaki share

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.