Semasa

Teguran Chef Wan Kepada Nabil Yang Over "Meraban Banyak Sangat Menjengkelkan.."



Minggu pertama pertandingan Gegar Vaganza amat menghiburkan. Pelbagai kejutan melanda di atas pentas Gegar Vaganza.

Pentas tidak akan meriah tanpa kelibat pasangan pengacara Nabil Ahmad dan juga Jihan Muse.

Juri Gegar Vaganza, Chef Wan terpanggil untuk memberi pendapatnya tentang Nabil dan juga Jihan.

Bagi Chef Wan, kadangkala pasangan pengacara ini agak berlebihan dan over ketika di atas pentas.

Antara pointnya ialah lawak double meaning dan juga usikan yang melampau terhadap peserta dan juga juri.


Chef Wan mengambil contoh usikan Nabil terhadap juri yang lebih berumur dan dihormati ramai, iaitu Dato Ramli MS yang sepatutnya ada batasnya.

Selain itu, Jihan dan Nabil juga dikatakn membuatkan juri sukar untuk memberi komen keraan sering menyampuk.

Jom baca komen penuh Chef Wan:

"Last night on Youtube finally i had the chance to watch last sunday 1st episode of GegarVaganza.
Yes it was indeed a fun evening.

"As its my 1st time judging such a competition as a guest jury naturally i was nervous as any of those singer on stage perhaps worst!

"So i decided to just chill it, be honest and have fun for the evening.

"Thank you to all my fans out there that have been giving me that compliment and courage to do the job as well.

"Ohhh i did noticed at time Nabil dan Jehan can be abit over doing it with all that jokes and remarks ada double meaning or teasing the jury.

"I think Nabil need to excercise sedikit apa yg dia nak kata as at time it doesnt seem polite as Dato Ramli ni orang yg berumur dan pengalaman so dont get carry way with jokes yg bukan2 as it can be annoying.

"Bila jury berbicara beri la peluang untuk kami bersuara as in my case even bukan giliran saya nak bercakap tapi Astro kata jika saya nak tegur sesuatu dari persembahan etc saya boleh bercakap.

"Many times saya menunggu juga bila la mereka ini nak habis merapu atas stage itu so that i can give my opinion.

"Bila tengok terlalu lama sangat saya pun berundur diri tak jadi nak cakap takut masa panjang sangat.
Many times i see Ibu Hetty herdik sampai kata...Kasi Ibu Omong sekarang, bisa!

"Not once 2 kali she insisted tau!

"To the point she is upset all this drama minggu ini going on stage non stop menjadi kan suasana atas pentas itu kecoh tak tentu pasal.

"All this double meaning words kena elak on stage as viewers at home pun ramai.

"I see also Hazami was upset bila Nabil usik kepala dia on stage mlm tu.

"Pls be more respectful of the guests and senior too.

"Meraban too much can be annoying and will turn against u all jugak.

"Pls tone all that the next coming weeks of GV.

"U guys are good host and just dont get carried away with too much silly things on stage or over board usik mengusik jury.

"U guys need to draw the line.

"Other that that u both are fabulous on stage as always.





Sumber : berita memey

Sumber :
ADS HERE

About Jubah Semalam

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.